Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetsmarknadshandledare till Återbruket

Diarienr:
AMN-2024-00418
Arbetsplats:
Återbruket
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Återbruket söker nu dig med erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och av
arbete med människor i utsatta livssituationer till uppdraget som arbetsmarknadshandledare. Varmt välkommen med dina ansökan! 

Inom utbildnings- och jobbcenter tillhandahåller vi arbetsmarknadsinsatser åt arbetssökande och försörjningsstödstagare. Det övergripande målet är att allt vi gör ska leda till att fler uppsalabor kan försörja sig långsiktigt. Återbruket är en praktisk verksamhet där vi tillhandahåller platser för arbetsförberedande insatser genom praktisk arbetsträning, praktik och särskilda arbetsmarknadsanställningar.

På Återbruket får personer med försörjningsstöd möjlighet att utveckla sin arbetsförmåga. Arbetsmarknadshandledare finns till hands för att stödja dessa individer genom att vägleda dem i olika arbetsuppgifter inom vår butik och vårt lager. 

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att stödja individer på vägen mot målet att nå egen försörjning, ansvara för planering, anpassning och genomförande av arbetsuppgifter och andra aktiviteter som leder mot uppsatta delmål. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra arbetsmarknadshandledare och övrig personal på enheten samt delta i trepartsmöten. Uppdraget erbjuder en varierad vardag där du har möjlighet att hjälpa andra människor att närma sig arbetsmarknaden vid olika arbetsmarknadsinsatser.

Din bakgrund

Vi söker dig med gymnasieexamen och erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor och med människor i utsatta situationer. Utbildning i coachande förhållningssätt, motiverande samtal (MI) eller handledarutbildning är meriterande. Erfarenhet av att arbeta i systemet Lifecare är också önskvärt. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är också en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maja Norrestam, enhetschef, 018-727 21 19 eller Katarina Hillberg, arbetsmarknadshandledare, 018-727 31 42. 

Facklig företrädare: Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Snarast Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet