Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Elevassistent

Diarienr:
UBN-2024-04052
Arbetsplats:
Gottsunda anpassad grundskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete på anpassad grundskola? Vill du arbeta för att stödja elevers utveckling och lärande samt att främja elevernas lust till ett livslångt lärande? Då kan det här vara jobbet för dig!

Du kommer att arbeta i högstadiet på Gottsunda anpassad grundskola åk 7-9. Arbetet består i att stödja elever, enskilt och i grupp med fokus på ett livslångt lärande. Du kommer att arbeta i ett klasslag med lärare och flera elevassistenter. Ni kommer ha samarbete med andra klasser och du är med eleverna under hela skoldagen. Arbetet är elevnära med ett tydligt fokus på elevernas utveckling mot målen i den anpassade grundskolans läroplan. Vår ambition är att med god pedagogik, höga förväntningar, delaktighet och samarbete med vårdnadshavare skapa en gynnsam lärmiljö för personlig och social utveckling. Vi har ett elevhälsoteam (EHT) med de olika professionerna som arbetar övergripande som ett stöd för alla anpassade grundskolor.

Gottsunda anpassad grundskola blir till hösten en nystartad anpassad högstadieskola i området. Det är före detta Eriksberg anpassad grundskola som flyttar till modulerna i Gottsunda. Det innebär nystart i nytt närområde och med nya samarbeten och möjligheter omkring oss.

Ditt uppdrag

Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevens skoldag. Du är ett stöd och vägledare för eleverna samt ska stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du kommer att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du behöver arbeta för att eleverna ska klara så mycket som möjligt själv med ditt stöd från sidan. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller barnskötarutbildning. Det är meriterande om du har utbildning i lågaffektivt bemötande. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete som elevassistent i anpassad grundskola/anpassat gymnasium. En förutsättning för tjänsten är att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med särskilda behov som IF eller andra diagnoser samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser gärna att du har god vana av att skapa och använda bildstöd och god vana av tecken som stöd.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. 
Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.
Vidare så är du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Sofia Dahl, bitr. rektor, 018-727 50 16

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 09

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare/vikariat Omfattning: 85-100 Tillträde: 2024-08-12 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet