Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetsmarknadssekreterare

Diarienr:
AMN-2024-00328
Arbetsplats:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Drivs du av att göra skillnad för andra? Gillar du att försöka locka fram det bästa hos andra människor och hjälpa dem att nå sin fulla potential? Då kan jobbet som arbetsmarknadssekreterare vara något för dig!

Vi söker dig som drivs av att få ta stort eget ansvar och som gillar att kombinera ett nära coachande stöd med att planera, följa upp och dokumentera ditt arbete. 

Arbetsmarknadsverksamhetens övergripande uppdrag är att verka för att färre uppsalabor ska vara i behov av ekonomiskt bistånd. Detta åstadkommer vi genom att stödja människor till att bli självförsörjande via arbete eller studier. Arbetsmarknadsverksamheten består av ett antal enheter som på olika sätt bidrar till att detta mål kan uppnås. Vi söker nu arbetsmarknadssekreterare till två av våra enheter: Arbetsmarknadsenheten och Enhet Anställning.

Arbetsmarknadsenhetens arbete: 
Som arbetsmarknadssekreterare inom Arbetsmarknadsenheten coachar du individer som anvisats till enheten via uppdrag från Socialtjänst – ekonomiskt bistånd. Arbetet inleds med att tillsammans med den arbetssökande identifiera dennes förutsättningar, drivkrafter och möjligheter på arbetsmarknaden. Dialogen resulterar i en gemensamt framtagen planering som sedan ligger till grund för hur satta mål ska kunna uppnås.

Enhet Anställnings arbete:
Ett effektivt sätt att närma sig ett reguljärt arbete är att få arbetslivserfarenhet och nya kunskaper genom en så kallad arbetsmarknadsanställning. Det är en tidsbegränsad anställning med arbetsuppgifter inom någon av Uppsala kommuns förvaltningar och som erbjuds individer i behov av den här särskilda möjligheten för att närma sig arbetsmarknaden. Anställningarna är knutna till olika anställningsstöd vilket betyder att arbetsförmedlingen är en viktig samverkanspart.

Ditt uppdrag

Som arbetsmarknadssekreterare inom Arbetsmarknadsverksamheten arbetar du nära den arbetssökande med ett tydligt fokus att coacha och motivera till egen hållbar försörjning. En viktig del i uppdraget är att genom ett lösningsinriktat arbetssätt ringa in och uppmärksamma den arbetssökandes styrkor och utvecklingsområden. På så sätt ökar möjligheten till att de insatser den arbetssökande erbjuds verkligen leder individen framåt mot målet.

I arbetet ingår att löpande följa upp och dokumentera det arbetet som sker. Arbetet som arbetsmarknadssekreterare är en myndighetsnära roll vilket ställer krav på korrekt dokumentation. Uppföljning och dokumentation är också avgörande för att verksamheten ska kunna följa sina resultat samt utvärdera och utveckla sina arbetssätt och metoder.

Ett viktigt inslag i arbetsmarknadssekreterarrollen är samarbete med andra enheter, professioner och aktörer inom arbetsmarknadsområdet. Det handlar till exempel om samverkan med olika myndigheter, dialog med studie- och yrkesvägledare och att ha kontakt med arbetsgivare inför rekryteringsaktiviteter och jobbintervjuer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Beteendevetenskaplig utbildning och kompetens inom arbetsmarknadscoachning eller metoder som Case management eller MI är meriterande. Du behöver ha erfarenhet av arbete med människor i en förändringsprocess. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av arbete med stora ärendeflöden, arbete med arbetsmarknadsfrågor och arbete med handläggning av ärenden. 

Om du har erfarenhet av att jobba med människor med funktionsvariationer är det meriterande. Vi ser det som en fördel om du har goda kunskaper om den lokala eller regionala arbetsmarknaden och om olika yrken. Det är även meriterande om du har kunskap om Uppsala kommun och dess arbetsmarknad samt kunskap om kommunens organisation och uppdrag. Vi ser gärna att du har kunskaper i samtalsteknik och innehar B-körkort. En förutsättning för tjänsten är att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt grundläggande IT kunskaper. 


Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Sist men inte minst har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Vera Mraz, enhetschef, Arbetsmarknadsenheten, 018-726 13 80
Eva westerberg, enhetschef,  Enhet Anställning, 018-727 57 92

Facklig företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
SACO/Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-726 00 44. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2024-09-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet