Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Avdelningschef barn och ungdom myndighet Uppsala kommun

Diarienr:
SCN-2024-00602
Arbetsplats:
Socialförvaltningen, avdelning barn och ungdom myndighet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet som chef i en liknande roll? Vill vara med och leda och driva förändringsarbete? Då kan det här jobbet som avdelningschef barn och ungdom myndighet i Uppsala kommun vara ditt nästa uppdrag!

Alla barn har rätt till en bra uppväxtmiljö. Avdelning barn och ungdom myndighets uppdrag styrs av olika lagar och föreskrifter där målet är att ge barn, ungdomar och deras familjer det stöd och skydd som regleras i dessa lagar, så kallad myndighetsutövning. Konkret innebär detta att ta emot orosanmälningar och bedöma dessa, utreda barn och ungdomars sociala situation samt bevilja bistånd om det finns behov av stödinsatser.

I nuläget är avdelningen uppdelade i tre olika områden:

• Mottagning och riktat stöd
• Utredning och uppföljning
• Placering

Avdelningen har idag cirka 200 medarbetare varav de flesta arbetar som socialsekreterare.

Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Som avdelningschef har du ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder och styr verksamheten mot uppsatta mål och ansvarar för att den har ändamålsenliga processer som är väl förankrade, så att verksamheten bedrivs resurseffektivt och med hög kvalitet. Du rapporterar till förvaltningsdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp. I förvaltningens ledningsgrupp bidrar du till hela förvaltningens utveckling i nära samarbete med din chef och dina chefskollegor.

Du ansvarar även för att leda avdelningen barn och ungdoms ledningsgrupp där tre områdeschefer ingår. Ditt uppdrag är på strategisk nivå och du leder verksamheten genom områdescheferna. Ditt grunduppdrag är att genom områdescheferna se till att avdelningens dagliga arbete fungerar på ett bra sätt. Men en viktig del i ditt uppdrag är också att fortsätta att driva det framgångsrika förändringsarbete som pågått under en längre period och som även blivit uppmärksammat av andra kommuner. För även om många förändringar har genomförts med goda resultat finns det fortfarande mer att göra.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • god erfarenhet som chef i ett liknande uppdrag med ledningsansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö
  • god erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete
  • erfarenhet av myndighetsutövning inom området
  • erfarenhet av och goda kunskaper inom analys av ekonomi- och kvalitetsfrågor
  • kunskaper om relevant lagstiftning inom området
  • socionomexamen eller annan relevant högskoleexamen

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • erfarenhet av att arbeta nära politik och förvaltningsledning
  • erfarenhet av samverkan med civilsamhället

Som chef och ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina chefer och medarbetare, nå goda resultat. Du är modig och kreativ, och skapar förutsättningar för engagemang, delaktighet och förändringskraft. Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du är ser till helheten och kan sätta saker i ett större sammanhang. Vidare är du strategiskt skicklig, bra på att analysera komplexa frågor och problem, och har lätt för att fatta beslut. Du förstår givetvis ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tomas Odin, förvaltiningsdirektör, 018-727 72 02 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist rekrytering, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet