Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetshandledare till daglig verksamhet LSS (vikariat)

Diarienr:
OSN-2024-00539
Arbetsplats:
Daglig verksamhet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du på jakt efter ett roligt och givande jobb och har erfarenhet av arbete med människor som har intellektuell funktionsnedsättning? Skulle du dessutom beskriva dig som en lugn, serviceinriktad och samarbetsinriktad person? Då borde du söka tjänsten som arbetshandledare hos oss på daglig verksamhet! Välkommen med ansökan redan idag!

Daglig verksamhet är uppdelat i tre kluster:
Aktivitet och upplevelse - har cirka 130 brukare/deltagare fördelat på cirka 15 olika verksamheter. Våra brukare kommer till daglig verksamhet för att få byta miljö, få sysselsättning och få sinnesupplevelser. De kan ha stora omsorgsbehov och/eller utmanande beteenden. De kan vara gående eller sitta i rullstol. Kommunikation kan ske genom tal eller att vi använder olika stödhjälpmedel för kommunikation såsom bildstöd, tecken som stöd, kroppsspråk och fingertoppskänsla i att lära känna personen. Vissa av brukarna klarar av matsituation och toalettbesök själva medan andra behöver stöd och hjälp för att hantera det. Vi arbetar hälsofrämjande och vi har tillgång till fordon som möjliggör utflykter utanför verksamheten.

Natur och service - har cirka 165 deltagare fördelat på cirka 30 verksamheter. Inom natur och service handleder vi personer med måttliga till stora sociala och kommunikativa- och utmanande stödbehov i allmänt förekommande arbetsuppgifter inom daglig verksamhet. Arbetsuppgifterna varierar från rena trivseluppgifter till andra uppgifter som kan innebära transporter av fruktkorgar och källsorterat material till och från företag, skapande verkstad och friluftsaktiviteter i skog och mark. Vi ansvarar även till största del för transporter till och från brukarnas sysselsättning.

Företag och kultur - har cirka 300 deltagare fördelat på cirka 40 verksamheter. Våra deltagare kommer till daglig verksamhet för att få en sysselsättning, ett socialt liv och vissa av våra deltagare kommer med tiden ut till en riktig anställning. De deltagare som är inom detta kluster är de som står närmast arbetsmarknaden. Kommunikation sker oftast genom tal men vi kan också behöva använda olika stödhjälpmedel för kommunikation som tillexempel bildstöd och tecken som stöd. Deltagarna i våra verksamheter ska till stor del sköta sina arbetsuppgifter på egen hand med stöd av arbetshandledare men behoven kan se lite olika ut. I verksamheterna jobbar vi en hel del med skapande och service och vi befinner oss ibland på externa arbetsplatser.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ge individuellt stöd och service i enlighet med lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Du kommer att arbeta med personer som har fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Du förväntas agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument. Det ingår att arbeta med lågaffektivt bemötande, struktur, trygghet och delaktighet samt verka för att deltagare kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar, önskemål och behov.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • genomföra aktiviteter med deltagare både i grupp och enskilt
  • ge stöd och hjälp vid matintag och toalettbesök vid behov
  • samarbeta med övrig personal
  • framföra bilar och minibussar med deltagare vid behov
  • genomföra dokumentation enligt lagkrav i Lifecare.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med människor som har intellektuell funktionsnedsättning och av arbete inom LSS. Vi ser gärna att du har undersköterskeutbildning, pedagogisk utbildning, utbildning till stödpedagog eller utbildning till socialpedagog. Har du erfarenhet av arbete inom daglig verksamhet ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har god svenska i tal och skrift. För att arbeta inom aktivitet och upplevelse samt natur och service behöver du ha B-körkort.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Aktivitet och Upplevelse: Ludvig Bäckström, verksamhetschef, 018-727 54 19
Natur och service: Carina Toll, verksamhetschef, 018-727 21 45
Företag och Kultur: Karin Malmlöv, verksamhetschef, 018-727 71 33.

Facklig företrädare: Kommunal, Carola Rydberg Raab, 018-727 89 81.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som längst till och med 2025-02-28 Omfattning: 50-100% Tillträde: Omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet