Gå en rolig och inspirerande kurs om hälsa, mat, livsstil och sociala koder i samhället och i arbetslivet. Kursledare är Maria Masoomi. Målgrupp för kurserna är kvinnor. Kurserna startar flera gånger under 2025. Varje kurs är 4 veckor.
Favorit i repris! Maria Masoomi har tidigare varit ledare för kurser om mat och hälsa. Kurserna har varit omtyckta och populära. Under 2025 kommer hon tillbaka och leder fem kurser.
För att gå en kurs måste du anmäla dig.
Du kan göra det här på webbsidan. Gör det snart, platserna kan ta slut.
Du kan också lyssna till Maria Masoomi på föreläsningar.
De är för alla, inte bara för dig som vill gå en kurs.
Du behöver inte anmäla dig till föreläsningarna.
Maria Masoomi berättar om sin inspirerande livsresa,
om utmaningarna, glädjeämnen och om styrkan
i att vara kvinna och invandrare.
Vi bjuder på matiga mackor!
Maria Masoomi leder under 2025 fem kurser i Gottsunda och Gränby.
Varje kurs är fyra veckor.
Varje vecka under kursen träffas vi tre gånger
och hela kursen är alltså tolv gånger.
Alla träffar är på eftermiddagar.
Kurserna är för kvinnor.
Kurserna är gratis.
På kursen lagar vi mat tillsammans
och lär oss om hälsa och bra livsstil.
Vi pratar också om sociala koder
i samhället och på arbetsplatser.
Du måste anmäla dig för att vara med.
Kurserna är populära så vänta inte.
När du gör din anmälan ska du välja vilken kurs du vill gå.
Det finns fem kurser. De går på Gränbyskolan och Gottsundaskolan.
4-27 februari
18 mars–10 april
11 november-4 december
6 maj-5 juni
16 september - 9 oktober
Maria Masoomi har gått en lång väg till framgång.
Hon var i många år dagisfröken, sjukvårdsbiträde och köksbiträde,
samtidigt som hon var ensamstående mamma.
Maria utbildade sig sedan på Uppsala universitet
till dietist och kostekonom.
Hon är idag inspiratör, föreläsare och folkhälsoarbetare.
Maria har gjort en internationell prisbelönt matbok,
utvecklat maträtter till IKEA och
skapat recept för olika tidningar.
Maria har lagat mat som serverats
på Grand Hôtel i Stockholm och på Uppsala slott
men också i många skolor och arbetsplatser runt om i Sverige.
Maria har också undervisat i matlagning.
Hon har utbildat kockar inom storkök och
undervisat på Restauranghögskolan i Grythyttan.
Maria tycker att mat och hälsa är viktigt
och har berättat om det på många olika sätt.
Hon har varit chefredaktör för en tidning,
skrivit i flera andra tidningar
och pratat om mat i radio.
Flera gånger har Maria fått priser för sitt arbete.
Hon har bland annat blivit utsedd till
Årets Banbrytare och Årets Yrkeskvinna.
Tidningen Tara gav henne ett år pris som Årets Kvinna.