Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Uppsala Summer Zone drog rekordpublik

Hela 41 000 besökare kom till Uppsala Summer Zone i somras. Det är en ökning med nära 60 procent jämfört med fjolåret.

För tredje året i rad arrangerade kommunen Uppsala Summer Zone vid Studenternas bandyplan. Under några intensiva sommarmånader fylldes området med mängder av olika spännande aktiviteter för alla åldrar. I år var det rekordmånga som upptäckte hur kul det var att hänga här och träffa nya bekantskaper och testa allt kul. Här fanns något för alla med fullt fokus på rörelse och folkhälsa.

– Det bästa med Summer Zone är att du inte behöver planera ditt besök. Du kan komma som du är, när du vill och under väldigt generösa öppettider. Sannolikheten är dessutom stor att du hittar en kompis att göra något ihop med, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

Årets upplaga av Summer Zone hade fler basketplaner, större dansgolv, pannabur och dubbelt så stor pumptrack än tidigare år. Under soliga dagar flödade runt 700–1 000 personer in på området varje dag. Vid sämre väder kom ändå runt 200–300 besökare. Summer Zones centrala läge har också fått många att även upptäcka allt nytt utmed Åstråket och i den prunkande stadsparken med den nya danspaviljongen.

– Det är fantastiskt att Summer Zone blivit en plats där så många trivs och vill vara. Jag tror att kombinationen av öppna ytor och engagerad personal som alltid finns på plats har skapat trygghet. Det har alltid funnits en hjälpande hand och någon att prata med för besökarna. Inte en enda våldsincident har vi haft på hela sommaren, säger Karolin Lundström (V), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Till nästa sommar planerar kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen ett ännu starkare Summer Zone. Kulturnämnden föreslagit en förstärkt budgeten med en miljon kronor.

Fakta:

År Antal besökare Varma dagar per dag Regniga dagar per dag
2023 41 000  700–1 000 200–300
2022 26 000
2021 15 000

För mer information