Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

En händelserik helg för Frågan är fri-reportrarna – en andra säsong är på gång!

Efter en framgångsrik första säsong avslutar Frågan är fri med en helg fylld av roliga händelser. Från luciafika med statsminister Ulf Kristersson till intervju med Linnea Wikblad på Musikhjälpen. Nu fortsätter programmet att sätta fokus på brukarnas röster och skapa förändring, för den efterlängtade nyheten avslöjades – de blir en andra säsong!

Gruppbild
Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Efter det omtalade avsnittet med Ulf Kristersson fick Frågan är fri-reportrarna en personlig inbjudan av statsministern själv. På fredagen bjöds de till luciafika i Sagerska huset, där Kristersson tog sig tid att samtala och ställa frågor till reportergänget. Han var nyfiken på hur programmet tagits emot och ville veta hur alla kände efter framgången.

1 av 2
Bild 1 Andreas

 

Musikhjälpen och mötet med Linnea Wikblad

Dagen därpå reste ett mindre team till Sundsvall för att besöka Musikhjälpen. Reportrarna Sebastian Wolf, Ida Grejsgård, Simon Fredriksson och Cecilia Holmberg fick chansen att intervjua journalisten och programledaren Linnea Wikblad, vilket resulterade i både spännande diskussioner och en överraskning.

Säsong två är på gång!

Under programpunkten avslöjades den glädjande nyheten att Frågan är fri kommer tillbaka för en andra säsong. Nyheten möttes av applåder och jubel i Sundsvall och det var ett härligt ögonblick för alla inblandade.

En framgång för hela samhället

Helgens händelser, från statsministerfikat till nyheten om en andra säsong, visar hur mycket Frågan är fri engagerar och inspirerar. Projektledare Andreas Olander berättar att programmets styrka ligger i deras brukarfokus.

– Vi har jobbat med brukarinlyftande, och programmet är en plattform som möjliggör just det. Hela produktionen utgår från deltagarnas röster och önskemål. Det här är första gången något liknande lyfts i svensk tv, säger Andreas.

Programmet har inte bara blivit en plattform för brukarnas röster, utan också ett verktyg för att lyfta och utveckla Uppsalas dagliga verksamheter. Programmet har öppnat nya möjligheter och stärkt deltagarnas perspektiv, samtidigt som det har visat vilken kraft det kan ha i att engagera och inspirera människor över hela Sverige.

Läs mer om reportrarna i programmet här.