Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Håll koll med Livsmedelskollen

Undrar du hur din favoritrestaurang sköter sig? Har din närmaste butik rent mjöl i påsen eller finns det brister i skolköket?

Illustration med ikoner för mat

Livsmedelskollen är en tjänst som har utvecklats för att du som bor i Uppsala ska få insyn i hur det går för livsmedelsföretagare vid miljöförvaltningens livsmedelskontroller. Resultaten presenteras som omdömen baserat på den senast utförda livsmedelskontrollen. Du kan till exempel söka efter en viss restaurang, skola eller butik eller få fram resultatet av alla kontroller inom en viss bransch.

­­ – Du har rätt att ställa krav på de som tar hand om livsmedel och mat, till exempel affärer, restauranger och skolkök. Nu har vi återlanserat Livsmedelskollen som är en uppskattad och efterlängtad tjänst, säger Maria Edlén, avdelningschef för livsmedelskontrollen och tillståndsenheten.

I Uppsala sker kontinuerligt kontroller av livsmedelsverksamheter. Alla verksamheter som på något sätt och i någon form hanterar livsmedel i Uppsala ska vara registrerade hos och kontrolleras med jämna mellanrum av miljöförvaltningens livsmedelskontroll. Större verksamheter med mer omfattande hantering kontrolleras oftare än verksamheter med mindre verksamhet. Det är verksamhetens ansvar att se till att de uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen. Du hittar Livsmedelskollen på www.uppsala.se/livsmedelskollen. 

Livsmedelskollen ─ Uppsala.se