Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ny skola i Rosendal där lärande möter aktivitet och natur

Rosendals skola invigdes idag. I skolan finns inspirerande och mångsidiga lokaler för både elever, personal och fritidsklubb. Med plats för 750 elever i årskurs F–9 blir skolan en viktig del av den växande stadsdelen Rosendal.

Invigning av Rosendals skola. Elever på skolan klipper invigningsband.

På invigningen av Rosendals skola deltog elever, personal och särskilt inbjudna gäster. Skolan som är modern både i utformning och funktion har plats för 750 elever i årskurs F-9. På skolan finns även en fritidsklubb där det finns möjlighet till stimulerande och utvecklande aktiviteter efter skoltid.

I anslutning till skolan finns en allaktivitetspark, natur som Stadsskogen och Rosendals parker. Eleverna kommer att ha sina idrottslektioner i närliggande Rosendals multihus.

– Med skolan får eleverna inte bara förstklassiga utbildningslokaler, utan också utrymme för rörelse, frisk luft och gemenskap utanför klassrummet. Det som gör Rosendals skola unik är de rika möjligheterna till aktiviteter i omgivningen. Här får våra barn lära och växa upp i en miljö som både inspirerar och utmanar säger Eva Christiernin (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Rosendals skola är en del av en växande stadsdel med hållbarhet och innovation som nyckelord i byggandet. Skolan är byggd med grönt sedumtak med solcellsanläggning som stöd för byggnadens energiförsörjning.