Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsalas egen Paralympics lockade hundratals

Paralympics är i full gång och igår gick Uppsalas egen av stapeln. Fast alla som deltog vann.

En man håller i en pokal. Bredvid syns kommunens flagga och det är gräs i bakgrunden

Onsdag 4 september var alla som har ett LSS-beslut* välkomna till en idrottsdag. Deltagarna fick prova en massa olika grenar för att kanske hitta en ny favorit. Det var full fart på Uppsala friidrottsarena med bland annat friidrott, armcykel, fotboll och golf. Alla sporter anpassades efter den förmåga som besökarna har.

- Det var jättekul att testa så många olika grenar men roligast var badminton och golf, säger Simon Fredriksson som var en av deltagarna under dagen.

Ett startskott för att fortsätta idrotta

Oskar Eriksson och Tove Mohlin är aktivitetssamordnare och arrangerade tillsammans med riksidrottsförbundet och Sisu idrottsutbildarna.

- Syftet med dagen är att visa att alla kan hitta sporter som man tycker är kul och som passar ens förmåga. Det var många föreningar som har paragrupper på plats så det här var förhoppningsvis startskottet för att fortsätta, säger Tove.

Drygt 200 brukare deltog på dagen och det var hög stämning hela dagen.

- Det är otroligt kul att se när besökarna provar nåt de inte gjort tidigare och ett intresse väcks. Och så är det förstås skönt att se att vårt slit med att arrangera dagen leder till fina upplevelser, avslutar Oskar.

*LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) ska garantera goda levnadsvillkor för bland annat personer med utvecklingsstörning, autism eller begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter hjärnskador. Den gäller även för personer som har stora fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på normalt åldrande.