Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Uppsala kommun står bakom webbplatsen uppsala.ibgo.se genom Explizit Public Service AB. Uppsala kommun vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här sidan beskriver hur uppsala.ibgo.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till kommunen så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från uppsala.ibgo.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du kontakta Kontaktcenter, se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Rapportera brister via webbformulär

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Problem med tabbordning

  • Tabbordningen är inte logisk på alla sidor.
  • På vissa sidor kan man inte tabba till all information. Detta gäller vissa listor i systemet dock inte bokning och bidrag.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 mars 2025.

Problem med skärmuppläsning

På grund av att tabbordningen inte tillgängliggör alla delar i listorna blir användning av uppsala.ibgo.se utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare inte möjlig utan stora svårigheter och risk för fel. Detta gäller framförallt vid visning eller editering av en befintlig bokning men är ett generellt problem i hela systemet där listor används.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 mars 2025.

Problem med tredjepartsprodukter

Delar av våra tredjepartsprodukter uppfyller inte kodstandarden för WCAG 2.1 nivå AA.

Vår ambition är att ha åtgärdat detta kända tillgänglighetsproblem senast 31 mars 2025. 

Innehåll som inte omfattas av lagen

Det innehåll som beskrivs här är inte fullt tillgängligt, men undantas enligt 9 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Kalendern, bokning via schemat, är inte anpassat för användning utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare. Vi hänvisar då till bokning via valet sök enstaka tid eller sök återkommande tid.

Kalendern, vid val av datum, och klockan, vid val av tid, för bokning är inte anpassat för användning utan synförmåga eller användning med kraftigt nedsatt synförmåga som är i behov av skärmläsare. Vi hänvisar till att skriva in datum och tid manuellt i fältet.

Hur vi har testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av uppsala.ibgo.se samt använt ett testverktyg, Sortsite, för att kontrollera tillgängligheten.
Senaste bedömningen gjordes under oktober 2024 och är godkänd av Explizit.

Webbplatsen uppsala.ibgo.se publicerades 30 april 2016.

Redogörelsen uppdaterades den 7 november 2024.

 

Relaterade länkar

Webbplatsen uppsala.ibgo.se

Tillgänglighetsredogörelse för uppsala.se

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

  • Ordna en aktivitet i Gränby, Kvarngärdet och Löten – sök pengar

    Spökboll, konstkurs och framtidscafé. Det är några exempel på aktiviteter som genomförts med hjälp av pengar från Uppsala kommuns aktivitetspott för Gränby, Kvarngärdet och Löten. Nu är det din tur att ordna en aktivitet utifrån dina idéer. Skicka in din ansökan senast 28 februari 2025.

  • Nu öppnar Sävja 4H-gård

    Välkommen till invigningen av 4H-gården på Linnés Sävja – Uppsalas tredje 4H-gård, som drivs av föreningen Uppsala läns 4H. Här får du chansen att möta gårdens invånare, bland annat hästar, får, getter, kaniner och höns. Kom och upplev en spännande dag på landet, mitt i Uppsala! Söndag 3 november är det invigning mellan 11–15.

  • Olympiadagen

    Olympiadagen är en dag fylld av idrott, glädje och inspiration för barn och vuxna. Du får prova olika idrotter, träffa olympiska stjärnor och ha roligt. Alla som deltar i Olympialoppet får medalj!

Se fler nyheter
  • Hyllning av Uppsalas elitidrottare

    Kommunstyrelsen har nu beslutat att införa en årlig hyllning till Uppsalas elitidrottare som tagit medalj under året och ge dem det erkännande som de förtjänar. Som en del av denna hyllning kommer även kommunens Elitidrottsstipendium att delas ut. Uppsala kommuns hyllning av personer eller lag som utfört elitidrottsprestationer är avsedd att motivera och inspirera både nuvarande och framtida idrottsutövare i Uppsala.

  • Gottsunda allaktivitetshus Sommar för alla

  • Evenemang för barn och unga

    På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

  • Så arbetar vi med:

    Aktiva och hållbara resor för barn och unga

    Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

  • Så arbetar vi med:

    Idrott

    Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras.

  • Så arbetar vi med:

    Att cykla i Uppsala

    Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.