Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

På den här sidan kan du fylla i ett formulär om din förenings behov av idrottsanläggningar. Du som fyller i formuläret ska vara ordförande, ledamot, firmatecknare eller annan person med ansvar för verksamhets- och utvecklingsfrågor. Det spelar ingen roll om föreningen är stor eller liten.

Lämna uppgifter om din förenings behov

Vi går löpande igenom de inskickade formulärsvaren. Inom två veckor får du som har skickat in svaret återkoppling via e-post. I vissa fall ställer vi följdfrågor för att vi ska få en ännu bättre bild av föreningens situation.

Bidra till utvecklingen av idrottsanläggningar

Vi ser ett stort värde i att ni som idrottsförening är med och bidrar i arbetet med att utveckla kommunens idrottsanläggningar. Genom att ni fyller i formuläret får vi kännedom om era önskemål och behov. Då blir det lättare för oss att skapa en väl förankrad och ändamålsenlig lokalförsörjningsplan. I denna planerar vi både upprustning av befintliga idrottsanläggningar, och utveckling av nya. 

Planeringen av idrottsanläggningar finns i lokalförsörjningsplanen

I Uppsala kommun regleras planeringen av idrottsanläggningar i idrott- och fritidsnämndens lokalförsörjningsplan. Det är en form av planeringsverktyg som anger vilka investeringar som ska genomföras under de kommande tio åren. Planen uppdateras och beslutas i nämnden varje år.

Investeringarna kan röra både små och stora åtgärder, vilka kan ta olika lång tid. Det kan handla om renovering av en befintlig lokal, eller om att bygga en helt ny anläggning. Vissa investeringar är mer akuta, medan andra handlar om långsiktiga strategier för en hållbar utveckling.

Syftet med lokalförsörjningsplanen är att skapa så stor nytta som möjligt för kommunens invånare och bidra till att stärka folkhälsan.

Alla föreningar har olika behov

Alla föreningar har olika behov och förutsättningar gällande idrottsanläggningar och lokaler. För vissa är en viss typ av anläggning ett krav för att verksamheten ska kunna bedrivas, medan andra inte behöver någon alls.

Kontakta kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen

Kontaktcenter i Stadshuset

Uppsala kommuns Kontaktcenter hjälper dig att hitta svar på allmänna frågor eller komma i kontakt med en handläggare på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. 
Se öppettider och få mer information om Kontaktcenter

Vill du rapportera fel eller lämna synpunkter ska du göra det via kommunens felanmälan.
Rapportera fel eller lämna synpunkter via kommunens felanmälan

Telefon:
018-727 00 00 (Kontaktcenter)
Besöksadress:
Stadshuset, Stadshusgatan 2
Postadress:
Uppsala kommun
kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
753 75 Uppsala
Fakturaadress:
Uppsala kommun
UPK 4300
Box 1023
751 40 Uppsala

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

  • Håll koll på vattenkvaliteten innan bad

    På de flesta badplatser i Uppsala kommun är badvattnet bra och har utmärkt kvalitet. Men vid algblomning eller när kommunen avråder från bad bör du inte bada. Håll koll på vattenkvaliteten innan du hoppar i plurret.

  • Simma lugnt och bada säkert

    Som Sveriges största landsbygdskommun har boende och besökare i Uppsala tillgång till ett 20-tal kommunala badplatser både vid sjöar och Fyrisån. Det är något som vi ska ta vara på och njuta av under sommaren. Men kom ihåg att det är viktigt att alltid röra sig säkert både i och i närheten av vatten, oavsett hur gammal du är. Med andra ord: simma lugnt och bada säkert i sommar!

  • Stöd till simträning i andra kommuner

    Föreningar får möjlighet att boka simanläggningar i närliggande kommuner efter ett beslut i idrott- och fritidsnämndens arbetsutskott.

Se fler nyheter
Kampanjer
  • Evenemang för barn och unga

    På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

  • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

  • Hållbara resor med Resvana

    Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

  • Så arbetar vi med:

    Aktiva och hållbara resor för barn och unga

    Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

  • Så arbetar vi med:

    Idrott

    Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

  • Så arbetar vi med:

    Att cykla i Uppsala

    Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.