Skyttorpsbadet ligger i Fyrisån, i Skyttorp. Det är ett litet och lättillgängligt bad med
- sandstrand
- gräsytor
- toalett
- grillplats - ta med egen ved.
Historiskt har det varit ojämn badvattenkvalitet vid Skyttorpsbadet. Det är lätt att kvaliteten ändras snabbt på grund av strömmande vatten i ån.
Hitta hit
Karta som visar var Skyttorpsbadet finns. Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.
Åka bil
Med bil åker du E4:an norrut och tar av mot väg 290. Efter cirka 15 kilometer svänger du av på Vikstavägen och sedan höger mot Stocksjövägen efter ytterligare 800 meter, därefter ligger parkeringen på vänster sida.
Åka buss eller tåg
Du kan ta dig till Skyttorpsbadet med buss nummer 823. Närmaste hållplats är Skyttorps skola.
Därifrån är det cirka 400 meter till badet. Åker du Mälartåget så heter hållplatsen Skyttorps station, därifrån får du gå cirka 1 kilometer.
Se mer information om bussar på ul.se.
Mer information om kommunens badplatser
Under sommaren kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. Du kan se provsvar på havochvatten.se eller på ett anslag vid badplatsen. När vi avråder från bad ser du det på varje badplats sida.
Se provsvar om vattenkvalitet och algblomning på
havochvatten.se
Algblomning kan förekomma i sjöar, hav och vattendrag och kan vara giftig. Därför ska du inte bada i vatten där det är algblomning.
Läs mer om algblomning, bakterier och badvatten
Tänk på att bara parkera bilen vid anvisad plats. Ställ inte bilen utmed vägen eftersom räddningstjänsten måste kunna komma fram vid en olycka.
Vi mäter inte temperaturen vid våra badplatser.
Toaletterna på våra badplatser är i de flesta fall tillgängliga för dig med rullstol. Det finns tillgänglighetsanpassade badramper vid
Lyssnaängen har en badrullstol som du kan låna.
Det är förbjudet att campa på parkeringsplatser i kommunens natur- och friluftsområden. Med camping menas till exempel att sätta upp tält, och att använda en yta som är större än själva ekipaget för exempelvis stolar eller markiser.
Det är tillåtet att parkera en husbil på en parkeringsplats över natten så länge du följer de regler som gäller för respektive parkeringsplats. På vissa parkeringar finns till exempel en maxtid på 4 timmar. I övrigt hänvisas till kommunens officiella camping- och ställplatser.
Det finns tre hundbadplatser:
I Storvadsbadet finns delar avsedda för hundar. På de andra kommunala badplatserna är det förbjudet för hundar att vara i vattnet.
Hundbadplatser och algblomning
Kommunen kontrollerar inte algblomning vid hundbaden. Därför är det viktigt att du alltid gör en egen bedömning om det är lämpligt att djuren badar.
Du får inte bada med hästar på kommunens badplatser. Det gäller även på våra hundbad.