Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Storvretabadet ligger i Fyrisån, i Storvreta. Det är ett lättillgängligt bad med

  • sandstrand
  • stora gräsytor
  • beachvolleyplan
  • tillgänglighetsanpassad badramp
  • tillgänglighetsanpassad toalett.
1 av 4
Storvretabadet drönarbild

Hitta hit

Adress: Fyrisån, Storvreta Koordinater: 59.960892, 17.689088

Karta som visar var Storvretabadet finns. Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Åka bil

Med bil åker du cirka norrut längs E4 och svänger av Storvreta. Följ Fullerövägen och sväng av vid Stens stig, parkering finns i början av vägen. Parkering för rörelsehindrade finns vid vägens slut.

Fina sommardagar kan parkeringen bli full. Följ vägvisning och respektera parkeringsförbud som kan gälla längs vägen.

Åka buss

Du kan åka till Storvretabadet med buss nummer 110 eller 115. 

Om du tar buss nummer 110 ska du gå av vid hållplats Rosmarinvägen, därifrån får du gå cirka 500 meter.

Om du tar buss nummer 115 ska du gå av vid hållplats Stubbåkersvägen, därifrån får du gå cirka 1 kilometer.

Se mer information om bussar på ul.se.

Mer information om kommunens badplatser

Under sommaren kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. Du kan se provsvar på havochvatten.se eller på ett anslag vid badplatsen. När vi avråder från bad ser du det på varje badplats sida.
Se provsvar om vattenkvalitet och algblomning på havochvatten.se

Algblomning kan förekomma i sjöar, hav och vattendrag och kan vara giftig. Därför ska du inte bada i vatten där det är algblomning.
Läs mer om algblomning, bakterier och badvatten

 

Tänk på att bara parkera bilen vid anvisad plats. Ställ inte bilen utmed vägen eftersom räddningstjänsten måste kunna komma fram vid en olycka.

Vi mäter inte temperaturen vid våra badplatser.

Toaletterna på våra badplatser är i de flesta fall tillgängliga för dig med rullstol. Det finns tillgänglighetsanpassade badramper vid

Lyssnaängen har en badrullstol som du kan låna.

Det är förbjudet att campa på parkeringsplatser i kommunens natur- och friluftsområden. Med camping menas till exempel att sätta upp tält, och att använda en yta som är större än själva ekipaget för exempelvis stolar eller markiser.

Det är tillåtet att parkera en husbil på en parkeringsplats över natten så länge du följer de regler som gäller för respektive parkeringsplats. På vissa parkeringar finns till exempel en maxtid på 4 timmar. I övrigt hänvisas till kommunens officiella camping- och ställplatser.

Det finns tre hundbadplatser:

Storvadsbadet finns delar avsedda för hundar. På de andra kommunala badplatserna är det förbjudet för hundar att vara i vattnet. 

Hundbadplatser och algblomning

Kommunen kontrollerar inte algblomning vid hundbaden. Därför är det viktigt att du alltid gör en egen bedömning om det är lämpligt att djuren badar.

Du får inte bada med hästar på kommunens badplatser. Det gäller även på våra hundbad.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

  • Ordna en aktivitet i Gränby, Kvarngärdet och Löten – sök pengar

    Spökboll, konstkurs och framtidscafé. Det är några exempel på aktiviteter som genomförts med hjälp av pengar från Uppsala kommuns aktivitetspott för Gränby, Kvarngärdet och Löten. Nu är det din tur att ordna en aktivitet utifrån dina idéer. Skicka in din ansökan senast 28 februari 2025.

  • Nu öppnar Sävja 4H-gård

    Välkommen till invigningen av 4H-gården på Linnés Sävja – Uppsalas tredje 4H-gård, som drivs av föreningen Uppsala läns 4H. Här får du chansen att möta gårdens invånare, bland annat hästar, får, getter, kaniner och höns. Kom och upplev en spännande dag på landet, mitt i Uppsala! Söndag 3 november är det invigning mellan 11–15.

  • Olympiadagen

    Olympiadagen är en dag fylld av idrott, glädje och inspiration för barn och vuxna. Du får prova olika idrotter, träffa olympiska stjärnor och ha roligt. Alla som deltar i Olympialoppet får medalj!

Se fler nyheter
  • Hyllning av Uppsalas elitidrottare

    Kommunstyrelsen har nu beslutat att införa en årlig hyllning till Uppsalas elitidrottare som tagit medalj under året och ge dem det erkännande som de förtjänar. Som en del av denna hyllning kommer även kommunens Elitidrottsstipendium att delas ut. Uppsala kommuns hyllning av personer eller lag som utfört elitidrottsprestationer är avsedd att motivera och inspirera både nuvarande och framtida idrottsutövare i Uppsala.

  • Gottsunda allaktivitetshus Sommar för alla

  • Evenemang för barn och unga

    På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

  • Så arbetar vi med:

    Aktiva och hållbara resor för barn och unga

    Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

  • Så arbetar vi med:

    Idrott

    Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras.

  • Så arbetar vi med:

    Att cykla i Uppsala

    Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.