Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Barn, elever och vissa andra grupper som deltar i kommunala verksamheter är olycksfallsförsäkrade genom kommunen.

I försäkringsbrevet nedan kan du läsa om vilka grupper och verksamheter som försäkringen omfattar, från förskola till vuxenutbildning. Försäkringen gäller oavsett om utbildningen är kommunal eller fristående, och den gäller dygnet runt.

Försäkringsinformation olycksfall som gäller för Uppsala kommun. (PDF, 49 KB)

Vid frågor om skador, kontakta Van Ameyde Sweden AB, info@vanameyde.se eller telefon: 0457-201 70.

Försäkringsvillkor

I försäkringsvillkoren finns bland annat information om när och under vilka omständigheter försäkringen gäller. Det finns också information om hur man gör om man vill överklaga ett tidigare beslut.

Särskilt försäkringsvillkor olycksfallsförsäkring (PDF, 145 KB)

Skadeanmälan

Skadeanmälan gör du hos Svenska Kommun Försäkrings AB (SKFAB). Enklast gör du din anmälan digitalt via försäkringsbolagets e-tjänst. För att logga in behöver du Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Om du inte kan eller vill använda e-tjänsten kan du ladda hem en blankett som du fyller i för hand och skickar in som e-post eller brev.

Äldre skador

Skador som inträffat före 1 augusti 2016 ska anmälas till de försäkringsbolag som kommunen då hade avtal med:

  • 1 augusti 2012–31 juli 2016, Försäkringsbolag Gjensidige, försäkringsnummer 4468760.1, telefon 0771-326 326.
  • 1 augusti 2008–31 juli 2012,Försäkringsbolag Folksam, försäkringsnummer K47635, telefon 0771-960 960.
  • 1 augusti 2016-30 december 2019, Försäkringsbolag Crawford & Co, olycksfall@crawco.se.

Nyheter om elevhälsa

  • Skolnära stöd ska motverka problematisk skolfrånvaro

    Att bryta långvarig skolfrånvaro är en av de viktigaste insatserna för att alla elever ska klara sig i skolan och kunna gå ut med godkända betyg. Nu organiserar kommunen om arbetet mot problematisk skolfrånvaro så att stödet kan sättas in tidigare och bli mer effektivt. Samtidigt skjuter utbildningsnämnden till extra pengar för att utöka och förstärka organisationen.

  • Palmblad distans bryter elevers isolering

    På Palmbladsskolan kan nu elever som av medicinska, psykiska eller sociala skäl inte går i sin skola få distansundervisning som särskilt stöd. Den 9 oktober var det dags för invigning och att visa upp hur distansundervisningen fungerar i praktiken.

  • Om hopp, mod och tröst i samband med suicidpreventiva dagen

    Uppsala kommun uppmärksammar suicidpreventiva dagen 10 september med flera aktiviteter på själva dagen och under den aktuella veckan. Ett öppenhjärtigt samtal med författarna tillika mor och dotter Frida och Tilda Boisen, en tröstande konstvandring och en ljusmanifestation är några exempel.

Se fler nyheter

Så arbetar vi med elevhälsa

  • Så arbetar vi med:

    Aktiva och hållbara resor för barn och unga

    Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

  • Så arbetar vi med:

    Höjda kunskapsresultat och likvärdig skola

    Ett av skolans viktigaste uppdrag är att kompensera för barns och ungas skillnader i uppväxtvillkor. Oavsett bakgrund och förutsättningar ska alla barn och elever få en likvärdig chans att lyckas i skolan och få med sig en god utbildning ut i livet. Många verksamheter behöver fungera och samverka för att nå målet om en likvärdig skola.

  • Så arbetar vi med:

    Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

    Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.