Här hittar du alla kontaktuppgifter för komvux i Uppsala. Välkommen att höra av dig.
Här finns kontakt och information om stöd när du ska planera för studier eller när du studerar.
Du kan boka tid med en av våra studie- och yrkesvägledare för att prata om vilket yrke och utbildning som passar dig.
Här kan du få hjälp att fylla i en ansökan till en utbildning. Du kan också få stöd med att skriva personligt brev, CV och att söka jobb.
Om du behöver stöd när du ska planera dina studier kan du få hjälp av resursteamet: speciallärare, kurator och psykolog.
Lärcentrum är för dig som behöver stöd i dina studier. Vi hjälper dig att planera och hitta sätt att studera som passar dig.
Här hittar du fler kontaktuppgifter för komvux, till exempel antagningsenheten, nivåtest, prövning, skolor. Här finns också information för hur du lämnar synpunkter.
Kontakta oss för frågor som handlar om antagning till komvux.
Telefon: 018-727 25 20
Telefonen är öppen måndag-tisdag klockan 13-14 och onsdag-torsdag klockan 10-11.
E-post: ujc.antagning@uppsala.se
Om du har frågor om nivåtest kan du mejla oss.
E-post: nivatest@uppsala.se
Om du har frågor om prövningar kan du mejla oss.
E-post: ujc.provning@uppsala.se
Om du har läs- och skrivsvårigheter och behöver stöd under studierna eller om du vill göra en läs- och skrivutredning ska du kontakta Resursteamet.
Utbildningsanordnare för grundläggande och gymnasial komvux samt yrkesutbildning:
Utbildningsanordnare sfi, svenska för invandrare:
Om du som elev blivit utsatt för kränkande behandling eller trakasserier vid komvux, yrkesutbildningar eller svenska för invandrare (sfi) ska du i första hand vända dig till den som är ansvarig för verksamheten, till exempel skolans rektor.
Nedsättande kommentarer, öknamn, utfrysning, fysiskt våld eller skadegörelse är exempel på trakasserier och kränkande behandling. Detsamma gäller om du har blivit utsatt för kränkande handlingar kopplade till kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller någon annan av diskrimineringsgrunderna. Trakasserier och kränkande behandling behöver inte handla om verbala eller fysiska påhopp, utan kan också bestå av exempelvis gester eller att någon stirrar.
Läs om mobbning, trakasserier och kränkande behandling på skolinspektionen.se
Vi registrerar din anmälan och vidarebefordrar den till den berörda verksamheten. Vi redovisar också din anmälan till arbetsmarknadsnämnden som har det yttersta ansvaret för verksamheten. Om du fyller i personuppgifter utgår vi från att du samtycker till registreringen. Du kan även välja att anmäla anonymt.
Har du synpunkter eller klagomål på komvux ska du i första hand vända dig direkt till den chef eller rektor som är ansvarig för verksamheten.
Du kan också lämna dina synpunkter till arbetsmarknadsförvaltningen via mejl: arbetsmarknadsforvaltningen@uppsala.se.