Här ser du hur det går till från att du ansöker till komvux till att du börjar din utbildning.
Du ansöker till komvux i Uppsala i en e-tjänst. Där ser du när utbildningar startar och när du kan söka till dem. I e-tjänsten laddar du också upp betyg och fyller i vad du har för syfte med dina studier.
Titta i din e-post, du ska få ett svar på att vi har tagit emot din ansökan.
Om du inte fått svar behöver du kontrollera att du skrivit in rätt e-postadress när du ansökte.
En handläggare kontaktar dig om det saknas något betyg eller intyg i din ansökan.
När du sökt en utbildning får du besked på e-post om du är antagen. Glöm inte att kolla i din skräppost.
Om du vill börja studera måste du tacka ja till platsen. I antagningsbeskedet finns en länk för att logga in och svara ja eller nej. Du måste svara på antagningsbeskedet inom en vecka.
Om du inte tackar ja förlorar du din plats. Har du sökt flera kurser måste du tacka ja eller nej till alla kurser du fått plats på.
Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni för kurser som startar i augusti och i december för kurser som startar i januari. Antagningsbesked till övriga kurser skickas ut senast 2–3 veckor före kursstart.
Om du inte blivit antagen kan du stå som reserv. Om du får en reservplats när utbildningen börjar kontaktar vi dig, senast två veckor efter att kursen startat.
Om du blivit antagen får du e-post från skolan om upprop, kursstart och annan viktig information. Du behöver läsa din e-post ofta så du inte missar uppropet på skolan.
Kontakta skolan om du inte kan komma till kursstart. Om du inte meddelar frånvaro innan kursstart förlorar du din plats.
Schema och litteraturlista får du av skolan. Prata med skolan om du behöver extra stöd eller anpassningar för att klara dina studier.
Kontakta oss med frågor om antagning till vuxenutbildningar.
Telefontider:
Måndag–torsdag 10.00–11.00
Här hittar du information som hjälper dig att planera dina studier så att du kan nå dina mål.
För att börja på en utbildning på rätt nivå behöver du visa dina förkunskaper med betyg, nivåtest, prövning eller validering.
Här hittar du information om hur du ansöker och vad du ska göra om du blir antagen till en kurs eller utbildning.
Du kan boka tid med en av våra studie- och yrkesvägledare för att prata om vilket yrke och utbildning som passar dig.
Här kan du få hjälp att fylla i en ansökan till en utbildning. Du kan också få hjälp med att skriva personligt brev, CV och att söka jobb.