Att laga mat på restaurang eller i storkök kräver att du tycker om både att planera och att vara kreativ. Du behöver vara noggrann i planering och förberedelser för att kunna skapa goda och näringsriktiga rätter.
Att laga mat på restaurang eller i storkök kräver att du tycker om både att planera och att vara kreativ. Du behöver vara noggrann i planering och förberedelser för att kunna skapa goda och näringsriktiga rätter.
Hygien och kunskap om de råvaror som används är viktigt. I perioder kan det vara högt tempo i köket och som kock är det bra att trivas även när det är mycket att göra. Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor.
Läs mer om yrket, lön och framtid som kock och inom storkök på Arbetsförmedlingens webbplats
Du kan boka tid med en av våra studie- och yrkesvägledare för att prata om vilket yrke och utbildning som passar dig.
Här kan du få hjälp att fylla i en ansökan till en utbildning. Du kan också få hjälp med att skriva personligt brev, CV och att söka jobb.