Innehåll
-
I korthet
COPE föräldrautbildning finns för dig som vill ha stöd i föräldraskapet, stärka relationen till ditt barn och hitta nya sätt att minska tjat och bråk i familjen.
Alla våra kursledare har gått Svenska COPE-föreningens kursledarutbildning och har lång erfarenhet av arbete med familjer.
Vi erbjuder COPE varje termin. COPE är kostnadsfritt.
COPE står för The Community Parent Education Program. Programmet är ursprungligen framtaget i Kanada och är en utbildning som hjälper dig att hitta nya verktyg i föräldraskapet.
-
Utbildning som ger verktyg
Genom COPE föräldrautbildning får du verktyg för att bättre förstå och hantera ditt barns beteende. Utbildningen utgår från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i. Du går utbildningen tillsammans med andra föräldrar som har liknande erfarenheter.
Utbildningen består av åtta träffar som är två timmar vardera. Första träffen är 2,5 timme.
De första tillfällena skapar en grund som hela kursen vilar på. Strategierna i kursen bygger på varandra. Vid varje tillfälle introduceras en ny strategi. Vi har diskussioner utifrån filmklipp från vardagliga situationer och kommer gemensamt fram till lösningar.
För att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen är det viktigt att du tränar på strategierna tillsammans med ditt eller dina barn mellan träffarna. Strategierna i kursen bygger på varandra och det är därför viktigt att delta vid samtliga träffar.
Om ni är två föräldrar är det bra om båda kan vara med. Du som är ensamstående får gärna ta med dig en nära anhörig.
Syftet med utbildningen
Syftet med utbildningen är att
- ge dig som förälder verktyg att förstå och bemöta ditt eller dina barn
- stärka de vuxna runt barnet i sitt föräldraskap
- förbättra samspelet i din familj
- skapa ett nätverk mellan vuxna.
-
Copekurs våren 2025
Höstens utbildning pågår just nu och vi tar inte emot fler anmälningar. Nästa Copekurs startar våren 2025. Du hittar information om utbildningen på vår hemsida i januari 2025.
-
Kontakt
För mer information om COPE föräldrautbildning, kontakta Maria Greijer Schantz på e-post maria.greijerschantz@uppsala.se