Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Vårt mål är att erbjuda god vård och omsorg. Bidra till att göra vården säkrare genom att tala om vad du tycker. Du ska vända dig till verksamhetens chef om du har synpunkter eller förbättringsförslag på omvårdnad eller hälso- och sjukvård (även rehabilitering).

Du kan också lämna synpunkter och förbättringsförslag i ett webbformulär.

Lämna synpunkter

Vill du fylla i en blankett med din synpunkt går det bra att skriva ut blanketter. Blanketterna är förfrankerade, så du kan lägga blanketten direkt i en brevlåda.

Blankett med bildstöd  (PDF, 229 KB)

Blankett utan bildstöd  (PDF, 84 KB)

Patientförsäkringen

Patientförsäkringen omfattar all hälso- och sjukvård som kommunen bedriver. Den gäller även hälso- och sjukvård som andra driver på entreprenad åt kommunen om entreprenören är en självständig juridisk person.

Om du blir skadad

Om du som patient råkar ut för en skada i samband med hälso- och sjukvård och vill kräva ersättning från patientförsäkringen måste du göra en skadeanmälan. För att göra en skadeanmälan fyller du i och skriver ut en blankett som du sedan skickar in till patientförsäkringen.

Det är du själv som bestämmer om du ska anmäla skadan eller inte.

Fyll i och skriv ut blanketten Skadeanmälan patientskada. (PDF, 41 KB)
Om du vill få en pappersblankett hemskickad kan du kontakta Svenska Kommun Försäkrings AB via e-post kundteam@skfab.se eller telefonnummer 026-17 80 60.

Skicka din skadeanmälan till:

Svenska Kommun Försäkrings AB
kundteam@skfab.se
Drottninggatan 35
803 11 Gävle

Patientnämnden 

Om du har synpunkter och klagomål på hälso- och sjukvården eller tandvården inom både kommun och region (tidigare landstinget) kan du vända dig till patientnämnden. 
Läs om patientnämnden på webbplatsen 1177 Vårdguiden.

Kontakt

Telefon: 018-611 60 51 (måndag–fredag 8.30–11.30)
E-post: patientnamnden@lul.se
Postadress: Patientnämnden
Box 602
751 25 Uppsala

Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Om du själv eller någon närstående har råkat ut för en vårdskada eller upplevt brister i patientsäkerheten i samband med vård eller behandling inom hälso- och sjukvården eller tandvården kan du göra en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). 

Läs om Inspektionen för vård och omsorg

Kontakt

Telefon: 010–788 50 00 (växel)
E-post: registrator.orebro@ivo.se
Postadress: Inspektionen för Vård och omsorg
Avdelning mitt
Box 423
701 48 Örebro

Nyheter om stöd och omsorg

  • Äldreomsorgen kraftsamlar - tillsammans!

    Energi och kraft när alla chefer inom äldreomsorgen, vård- och omsorgsförvaltningen träffades för en kraftsamling. Syftet var att få en gemensam bild och att blicka framåt tillsammans. Bland annat diskuterades frågan: vad är tystnadskultur?

  • Välkommen till inspirationsmässa för daglig verksamhet

    Den 8 november 2024 hålls en inspirationsmässa med fokus på daglig verksamhet. Mässan är för elever i årskurs 3 och 4 på anpassat gymnasium men även nyfikna personer som vill veta mer om daglig verksamhet. Under dagen får besökarna möta representanter från olika arbetsplatser och ställa frågor för att ta del av värdefull information om stöd och utbildningsmöjligheter.

  • Birgitta Pettersson blir ny stadsdirektör för Uppsala kommun

    Kommunstyrelsen har utsett Birgitta Pettersson till ny stadsdirektör. Hon är idag kommundirektör i Sigtuna kommun och har gedigen erfarenhet från kommunala och statliga verksamheter.

Se fler nyheter

Så arbetar vi med stöd och omsorg

  • Så arbetar vi med:

    Psykisk hälsa

    Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.

  • Så arbetar vi med:

    Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

    Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.