Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Brandinspektör / brandingenjör med ansvar för tillsyn

Diarienr:
RÄN-2024-00096
Arbetsplats:
Tillsyn och tillstånd
Förvaltning:
Brandförsvaret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du rätt person att vara med och utveckla enhetens arbete med tillsyn och verka för att arbetet bedrivs på ett rättssäkert, kvalitetssäkert och effektivt sätt?

I rollen ingår samverkan med andra räddningstjänster och andra enheter inom brandförsvaret. Hos oss har du stor möjlighet att planera ditt arbete självständigt samtidigt som du arbetar nära engagerade och drivna kollegor. Välkommen!

Uppsala brandförsvar arbetar på uppdrag av en gemensam räddningsnämnd för Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner där Uppsala är värdkommun. Brandförsvarets verksamhet syftar till att skapa en trygg och säker miljö för de som bor, verkar och vistas i kommunerna. Uppsala brandförsvar ingår i ett regionalt räddningstjänstsamarbete som omfattar 13 räddningstjänster.

Enheten tillsyn och tillstånd består av 16 medarbetare och arbetar med tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO) samt lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE). Enheten arbetar även med bland annat tillstånd enligt LBE, sotning och brandskyddskontroll samt rådgivning. Vårt arbete kännetecknas av ett stort samarbete mellan kollegor inom hela brandförsvaret och prestigelöshet. Vi är stolta över att ha en bred kompetens inom enheten. Målet är att bedriva myndighetsutövning av hög kvalitet!

Ditt uppdrag

I ditt arbete utgår du från ett helhetsperspektiv för enhetens mål med tillsynsverksamheten och bidrar till att säkerställa att enheten har de kunskaper, system och rutiner som krävs för att genomföra tillsynsuppdraget i enlighet med räddningsnämndens tillsynsplan. Tillsynsplanen beskriver hur Uppsala brandförsvar ska bedriva tillsynsverksamhet i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner.

Du kommer bland annat att arbeta med att

  • genomföra tillsyner enligt LSO och LBE 
  • följa upp att enhetens styrdokument och att rutiner för handläggning följs
  • följa upp att tillsynsverksamheten bedrivs på ett rättssäkert, kvalitetssäkert och effektivt sätt
  • hålla registret över tillsynsobjekt uppdaterat
  • delta i utvecklingsarbete inom tillsynsprocessen
  • hålla i årsplanering av tillsynsverksamheten.

Du kommer att vara engagerad i samverkan med andra räddningstjänster inom tillsynsområdet och andra enheter inom brandförsvaret för att skapa samsyn. I rollen ingår även att stötta kollegor i handläggningsprocessen samt att handleda nya tillsynsförrättare.

Du rapporterar till enhetschef som har det övergripande ansvaret för brandförsvarets tillsynsverksamhet. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning. Du har en viktig roll i brandförsvarets organisation och kommer att krigsplaceras. Beroende på din kompetens och bakgrund kan det bli aktuellt att också ingå i den utryckande organisationen. 

Din bakgrund

Vi söker dig med utbildning inom området skydd mot olyckor, Tillsyn A (Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet A), förebyggande 1 eller motsvarande alternativt brandingenjörsexamen med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har B-körkort och goda IT-kunskaper. Vidare efterfrågar vi mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift eftersom du i denna roll bland annat kommer skriva myndighetsbeslut och vägledningar till allmänheten. 

Har du dessutom genomfört utbildningen Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet B, utbildning inom LBE, erfarenhet av arbete med tillsyn eller annan myndighetsutövning, erfarenheter i ärendehanteringssystemet Daedalos och erfarenhet av projektledning, arbetsledning eller liknande är det en fördel. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete liksom du kan se frågor i ett större perspektiv. Din analytiska förmåga är utmärkt och du är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor. Vidare värdesätter vi flexibilitet och en förmåga att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Cheri Brundin, enhetschef, tfn 018-727 31 44 (kan kontaktas mellan den 20-30 augusti) eller Mikael Jeppsson, verksamhetsutvecklare, tfn 018-727 31 04 (kan kontaktas mellan den 9-30 augusti)

Facklig företrädare: 
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Sveriges Ingenjörer Fredrik Noén, 018-727 31 11
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till Uppsala brandförsvar. Vi ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsalabrandforsvar.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet