Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Controller

Diarienr:
KSN-2024-02111
Arbetsplats:
Kommunledningskontoret, Stab ekonomi
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren controller med vana av kvalificerat ledningsstöd? Då ska du läsa vidare här!

Uppsala kommun har en gemensam ekonomistab för hela kommunen. Staben består av ca 110 medarbetare som är organiserade för att på bästa sätt svara upp mot förvaltningarnas och politikens behov.

Vi söker nu en controller till den enhet som stödjer kommunledningskontoret i ekonomiska frågor. Vi är ett litet team och ser fram emot att välkomna en ny kollega till vår gemenskap. Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontaktytor och goda utvecklingsmöjligheter.Vi sitter i moderna lokaler med stadens bästa pendlarläge i Stadshuset i Uppsala vid centralstationen. Utifrån verksamhetens behov erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet till arbete på distans. 

Ditt uppdrag

Rollen innebär att arbeta med ekonomifrågor gällande hela kommunledningskontoret från olika perspektiv. En del av tjänsten består av att vara ett aktivt stöd till IT-stabens chefer i deras arbete med budget, prognos, uppföljning och analyser. Du bidrar även i deras utvecklingsarbete gällande bland annat IT-styrning och kommer med egna förslag på förbättringar. Som en del av helheten för kommunledningskontoret kommer du också att ansvara för förvaltning och utveckling av vår modell för fördelning av kommungemensamma kostnader.

Arbetsuppgifterna omfattar kvalificerat ledningsstöd inom ekonomiområdet och du kommer också att medverka till intern styrning och kontroll. Arbetet ställer mycket höga krav på förmåga att sammanställa, analysera och presentera data. Du bidrar i arbetet med kontinuerlig utveckling och förbättring av rutiner och arbetssätt.

Din bakgrund

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som controller eller motsvarande med erfarenhet av att hålla samman ekonomisk rapportering och analys. Du har gärna erfarenhet av att arbeta processtyrt och är van vid att driva förbättrings- och utvecklingsarbete. Högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig är ett krav för tjänsten. Du har mycket god vana av arbete i ekonomisystem och BI-system, liksom i Officepaketet, i synnerhet i Excel. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Då Uppsala kommun är en stor politiskt styrd organisation är det en fördel om du har arbetat inom offentlig sektor eller på annat sätt skaffat dig kunskaper om kommunal verksamhet. Erfarenhet från att stötta chefer i IT-relaterade verksamheter är meriterande.

Som person är du analytisk och arbetar på ett ansvarsfullt, självständigt och drivande sätt för att leverera resultat. Det är viktigt att du har en mycket god problemlösningsförmåga med fokus på såväl detalj som helhet. Du trivs med en föränderlig arbetsdag med många kontaktytor och är bra på att strukturera och prioritera ditt arbete. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande och bra på att samarbeta och skapa goda relationer. Du uppskattar och bidrar till en arbetsplats där det är högt i tak och där trivsel och arbetsglädje är starka ledord.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Malin Åkesson, Ekonomichef, 018-727 10 49, fr o m 5/8

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia och SACO-rådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 91.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet