Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till ekonomisk bistånd

Diarienr:
AMN-2024-00332
Arbetsplats:
Enhet 2, Socialtjänst - ekonomiskt bistånd
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du utbildad socionom eller beteendevetare med erfarenhet av socialt arbete? Just nu söker vi två nya socialsekreterare! Hos oss får du omväxlande och utmanande arbetsuppgifter med stöd av kollegor. Vi söker dig som drivs av att hjälpa människor i behov av samhällsstöd och vill ha ett jobb som gör skillnad. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi söker nu två socialsekreterare, en till enhet 1 och en till enhet 2. Enhet 1 består av en enhetschef, en gruppledare och 15 socialsekreterare. Enhet 2 som består av en enhetschef två gruppledare, 14 socialsekreterare och två introduktionshandläggare.

Avdelning socialtjänst- ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av mottagningen, sex utredningsenheter, administration och service, Samordning för arbete (SFA) samt verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att stötta den enskilde till egen försörjning och utreda rätten till ekonomiskt bistånd i både nya och löpande ärenden. Myndigheten bedriver utvecklingsprojekt och arbetar kontinuerligt med metodutveckling. Vår uppgift är att genom en rättssäker handläggning, ge ett gott bemötande och stöd till egen försörjning.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare kommer du att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och stötta den enskilde till egen försörjning genom samverkan med andra aktörer inom kommunen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning i beteendevetenskap med erfarenhet av socialt arbete. Utbildning i motiverande samtal (MI-utbildning) samt kunskaper i Lifecare och office-paketet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och myndighetsutövning. För att lyckas i rollen som socialsekreterare behöver du även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. 

Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Lidén, enhetschef, 018-727 48 81 
Emma Jörum, enhetschef, 018-727 38 56
Sureya Saglam, enhetschef, 018-727 57 33.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff 018-727 24 34
Vision, Tommy Törnberg 018-727 17 44. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-726 00 44.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Snarast möjligt Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet