Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Måltidsansvarig till Linné äldreboende

Diarienr:
ALN-2024-00576
Arbetsplats:
Linné äldreboende
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Brinner du för god mat och service med det lilla extra och vill vara med och utveckla måltidsmiljön för våra boende? För oss är mat mer än bara näring och energi – vi vill att måltiderna som vi erbjuder ska vara något som våra boende ser fram emot som smakfulla höjdpunkter och en stund för trevlig samvaro. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker nu en måltidsansvarig med helhetsansvar för matupplevelsen och måltidsmiljön på vår omvårdnadsavdelning. Vi får tre måltider om dagen levererade ifrån det centrala restaurangköket i huset. På avdelningen har vi ett eget kök och tillhörande matsal. På avdelningen ansvarar vi för att förbereda kompletterande grönsaker och sallad till lunch och middag. Vi lagar och bakar även till frukost, mellanmål och fika – utifrån säsong och våra boendes önskemål.

Linné äldreboende ligger i Sävja strax söder om Uppsala i en lugn, skogsnära miljö med en trivsam trädgård och bra bussförbindelser med centrum. Vi har totalt 40 lägenheter fördelade på två avdelningar, en för omvårdnad och en för demens. I huset finns även en annan verksamhet för korttids- och växelvård. Välkommen till en mångkulturell arbetsplats och ett mångsidigt jobb med stora möjligheter att göra skillnad!

Ditt uppdrag

I denna roll har du din arbetsplats i köket på omvårdnadsavdelningen. Dina dagliga uppgifter kommer bland annat att bestå av att göra frukost, baka och förbereda måltidstillbehör, göra i ordning, servera, lägga upp maten och se till att alla får de som de har beställt. Du coachar också dina kollegor i servering och presentation av maten för de boende. Du kommer att ha övergripande ansvar för att se till att alla brukare fått möjlighet att beställa vad de önskar äta till lunch och middag – så att du kan kommunicera det med restaurangköket via vårt gemensamma beställningssystem Mashie. 

Som måltidsansvarig ansvarar du för inköp av livsmedel till avdelningens kök (utöver det vi får levererat ifrån restaurangköket). I ditt ansvar ingår också städ och disk i kök och matsal och att säkerställa att vi håller god livsmedelshygien. Tillsammans med beredskapsombuden ser du till att vi har ett uppdaterat krisförråd av mat och dryck. 

Sist men inte minst driver du utvecklingen av matsalsmiljön och servicen runt måltiderna som serveras på avdelningen, engagerar kollegorna och stöttar dem i att delta i utvecklingsarbetet. Här finns mycket utrymme för eget engagemang och idéer för till exempel bakning, olika måltidstillbehör och planering inför storhelger och speciella tillfällen. Här är det viktigt att du har kunskap om svenska mattraditioner. För att skapa en god och trevlig måltidsmiljö finns möjlighet att jobba med dukning, bordsdekorationer och möblering.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom hotell/restaurang, serveringskök eller matbespisning. Vi ser gärna att du har gått restaurang- och livsmedelsprogrammet (kök och servering), eller motsvarande utbildning som till exempel köksbiträde eller måltidspersonal. Du behöver ha erfarenhet av kundbemötande och service, då mycket av arbetet består av att kommunicera med brukare, och ibland deras anhöriga. Arbetet ställer också stora krav på att du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, och god dokumentations- och datorvana. Det är även meriterande om du har kunskaper i Office-paketet. Sist men inte minst hoppas vi att du är nyfiken och passionerad i köket och att du brinner särskilt för kvalitetsutveckling av mat och måltider. Arbetet kräver även att du har god kännedom om svensk matkultur.

Då det är vanligt att äldre får dysfagi (tugg- och sväljsvårigheter) är det viktigt att du har koll på olika typer av kost och hur tillredningen av maten kan underlätta för dessa personer. Vi vill också att du har kunskaper om både vård- och livsmedelshygien. Har du erfarenhet av arbete med äldre eller människor med funktionshinder och har utbildning inom vård och omsorg ser vi det som meriterande.

Som person är du kreativ och kommer ofta med idéer och förslag på nya arbetssätt. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är dessutom bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare har du förståelse för ekonomiska samband och vad som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Sist men inte minst är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sofia Iconomidou, verksamhetschef, 018-727 85 51.

Facklig företrädare: Kommunal,010-442 82 02.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2024-09-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet