Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till Eksätra IHF

Diarienr:
SCN-2024-00584
Arbetsplats:
Eksätra IHF
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du utbildad socionom med erfarenhet av psykosocialt arbete? Hos oss får du ett meningsfullt arbete som gör skillnad. Med familjen i centrum jobbar vi tillsammans för att skapa trygghet och bryta negativa mönster. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi söker familjebehandlare till vårt  Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling-team på Eksätra. I Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling (IHF) finns ett helt behandlarteam runt varje familj bestående av samordnare, familjebehandlare och ungdomsbehandlare. De familjer som beviljas IHF har komplexa behov och ofta många kontakter. Målet med IHF är att bryta negativa mönster och exkludering och i stället öka faktorer som närhet, delaktighet och ansvar i familjens liv. IHF är en multisystemisk behandling som har rötter både i modern anknytningspsykologi och social inlärningsteori. IHF fokuserar på relationer och beteenden och arbetet sker under en lång period med hög intensitet. I Uppsala är Eksätra den enda kommunala verksamhet som arbetar med IHF. 

Vi har regelbunden extern handledning och god tillgång till praktiska verktyg såsom tjänstebilar och elcykel.

Ditt uppdrag

Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt förändringsarbete tillsammans med barn, ungdomar, deras familjer och med andra för familjen viktiga personer. Arbetet utförs genom kvalificerade familjesamtal i olika konstellationer.
Målet med familjebehandling är att stärka föräldraförmågan och/eller samspelsförmågan, lösa relations-, känslomässiga och beteendemässiga problem i hela eller delar av familjen. Familjerna får hjälp att använda sina egna kompetenser och förmågor för att hantera vardagen. Detta sker i familjernas hem eller på annan plats utifrån familjens behov.

Vårt arbete utgår alltid ifrån ett systemiskt perspektiv vilket innebär att vi arbetar med hela nätverket. Arbetet sker i ett nära samarbete med våra kollegor på myndighetsenheten som beviljar insatsen för barnet och eller ungdomen och formulerar ett uppdrag. Som familjebehandlare förvaltar du detta uppdrag tillsammans med familjen och skapar mål som familjen är delaktig i. Det är relation och kommunikation i huvudsak som vi förstärker i familjeinterventionerna.
Vi arbetar enligt evidensbaserade metoder och evidensinformerad praktik (IHF) samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem. Viss telefonberedskap ingår i tjänsten.

När du börjar hos oss behöver du ha erfarenhet av att arbeta med familjer, men utbildning inom metoden IHF erbjuds via arbetsplatsen.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har vidare utbildning inom systemteori, kognitiv beteendeterapi (KBT) eller likvärdigt eller har utbildning inom intensiv hemmabaserad familjebehandling (IHF) eller funktionell familjeterapi (FFT). För att lyckas i rollen behöver du ha flera års erfarenhet inom psykosocialt arbete och vara van att dokumentera såsom journalskrivande och att skriva rapporter. Vi ser gärna att du har kunskap inom neuropsykiatri samt har erfarenhet av att arbeta med familjebehandling. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska språket och B-körkort. 


Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.
Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Zorica Petkovic, enhetschef, 018-727 23 29. 

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Kommunal, 010-442 82 04
Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2024-11-18 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet