Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biträdande rektor för sfi

Diarienr:
AMN-2024-00367
Arbetsplats:
Utbildnings- och jobbcenter
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av ledarskap? Då kan du vara den vi söker till rollen som biträdande rektor för sfi. Hos oss får du arbeta tillsammans och göra skillnad - på riktigt. Välkommen med din ansökan!

I rollen som biträdande rektor får du möjlighet att tillsammans med oss på Utbildnings- och jobbcenter bygga upp och fortsätta utveckla sfi (svenska för invandrare) av hög kvalitet med fokusområdet flexibla studieformer.

På Utbildnings- och jobbcenter arbetar cirka 130 medarbetare från arbetsmarknadsförvaltningen och här får 1400 vuxenstuderande sin utbildning varje dag.

Här finns:

  • Svenskundervisning för invandrare (sfi)
  • Grundläggande och gymnasial komvux
  • Samhällsorientering (so)
  • Vård- och omsorgsutbildning
  • Barn- och fritidsutbildning
  • Komvux som anpassad utbildning för vuxna (även kallad Lärvux)

Här kan du läsa mer om Utbildnings- och jobbcenter

Ditt uppdrag

Utbildning i svenska för invandrare (sfi) är en del av verksamheten på Utbildnings- och jobbcenter. Idag läser ca 700-800 elever sfi på Utbildnings- och jobbcenter. Verksamheten bedrivs i Boländerna och i Gottsunda. Nu ska verksamheten utökas med ca 500 elever som har behov av att läsa sfi på ett flexibelt sätt.

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och du har ansvar för delar av sfi verksamheten. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet.

Uppdragen som delegeras kan förändras över tid men kan till exempel komma att innebära:

  • Schemaläggning
  • Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
  • Medarbetar- och lönesamtal
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
  • Pedagogisk ledning och personalansvar

Initialt kommer du att ansvara för sfi med flexibla undervisningsformer.

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare.

Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Din bakgrund

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och som har erfarenhet av arbete som ledare i skolverksamhet eller liknande erfarenheter från andra sammanhang. Vidare är det meriterande om du arbetet som chef/skolledare inom sfi eller annan vuxenutbildning och om du har påbörjat eller genomfört den statliga rektorsutbildningen.

Du har god kännedom om skolans styrdokument. Kunskaper i kommunens administrativa system såsom Agresso, Heroma, IST admin och Skola 24 är meriterande. 

Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och som drivs av att utveckla verksamhet och medarbetare. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vi ser även att du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Sist men inte minst är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.
 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor Jesper Hedin, 018-727 22 22

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Sveriges Skolledare, Johanna Wallin, 018-727 63 21

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Snarast Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet