Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ska du tillfälligt vistas i Uppsala kommun och behöver stöd och hjälp under din vistelse? Då ska du vända dig till en biståndshandläggare i din hemkommun, det vill säga den kommun där du är folkbokförd. Hemkommunen fattar beslut om insatser och tar sedan kontakt med Uppsala kommun. Ta kontakt med din biståndshandläggare i god tid före din vistelse.

Hjälpmedel/hemsjukvård

Behöver du hemsjukvård och/eller hjälpmedel under din vistelse i Uppsala kommun ska du vända dig till din hemkommun. Har du förskrivna hjälpmedel i hemkommunen tar du med dessa till vistelseadressen. Om du inte gör det, bekostar du själv de hjälpmedel du behöver under vistelsen.

Information till biståndshandläggare i andra kommuner

Skicka en korrekt ifylld begäran om verkställighet och bifoga bedömning och beslut om beviljade insatser till Uppsala kommun senast två veckor före planerad vistelse. Om du skickar begäran senare, kan insatserna fördröjas.

Begäran om verkställighet i Uppsala kommun enligt 2a § 6 SoL (PDF, 801 KB)

Skicka begäran via säkra meddelanden, fax eller post. För säkra meddelanden, kontakta Uppsala kommun för uppgifter. För personer över 65 år, skicka begäran till Seniorguide på Äldrenämndens myndighet. För personer under 65 år, skicka begäran till Mottagningsenheten på Omsorgsnämndens myndighet.

Seniorguide

Telefon: 018-727 65 00
Telefontider: må-tis, tors-fre 09.00-12.00, 13.00-16.00,
ons 09.00-12.00, 13.00-14.30.
Fax: 018-727 60 70

Postadress:

Uppsala kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen, Seniorguide
Stadshusgatan 2
753 75 Uppsala

Mottagningsenheten

Telefon: 018-727 06 80
Telefontider: måndag, onsdag, torsdag, fredag 9-11.30, tisdag 13.00-15.30
Fax: 018-727 60 70

Postadress:

Uppsala kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen, Mottagningsenheten
Stadshusgatan 2
753 75 Uppsala

Nyheter om stöd och omsorg

  • Målarklubben bidrar till Uppsalas kultur med sin första utställning

    Kulturveckan är i gång - en inkluderande vecka fylld med roliga och kreativa kulturupplevelser av, med och för personer med intellektuell funktionsnedsättning. En av aktiviteterna under veckan är att besöka Målarklubben. Trion bestående av Johan, Maria och Daniela skapar konst med inspiration från deras egna liv, och tycker det är bra att alla får vara med och bidra till kulturen i Uppsala.

  • Äldreomsorgen kraftsamlar - tillsammans!

    Energi och kraft när alla chefer inom äldreomsorgen, vård- och omsorgsförvaltningen träffades för en kraftsamling. Syftet var att få en gemensam bild och att blicka framåt tillsammans. Bland annat diskuterades frågan: vad är tystnadskultur?

  • Välkommen till inspirationsmässa för daglig verksamhet

    Den 8 november 2024 hålls en inspirationsmässa med fokus på daglig verksamhet. Mässan är för elever i årskurs 3 och 4 på anpassat gymnasium men även nyfikna personer som vill veta mer om daglig verksamhet. Under dagen får besökarna möta representanter från olika arbetsplatser och ställa frågor för att ta del av värdefull information om stöd och utbildningsmöjligheter.

Se fler nyheter

Så arbetar vi med stöd och omsorg

  • Så arbetar vi med:

    Psykisk hälsa

    Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.

  • Så arbetar vi med:

    Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

    Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.