Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Speciallärare / lärare med tidsbegränsat uppdrag som förstelärare

Diarienr:
UBN-2024-03687
Arbetsplats:
Gottsunda anpassad grundskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du utbildad speciallärare eller lärare med ett starkt intresse för att utveckla undervisning? Vi står nu inför en spännande fas där vi startar upp verksamhet i ett nytt område med ny omgivning. Du blir en viktig del i ett större samarbete med flera aktörer. 

Gottsunda anpassad grundskola blir till hösten en nystartad anpassad högstadieskola i området. Det är f.d. Eriksberg anpassad grundskola som flyttar till modulerna i Gottsunda. Det innebär nystart i nytt närområde och med nya samarbeten omkring oss.

Ditt uppdrag

Som speciallärare/lärare i anpassad grundskola arbetar du i en klass med mentorsansvar. Du kommer även ha ett uppdrag som förstelärare som är tidsbegränsat.

Dina grunduppgifter kommer att vara:

• Tillsammans med kollegor se till att våra elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling.
• Att bygga en verksamhet med engagemang och positivt samarbete för att eleverna ska kunna nå sin fulla potential utifrån utbildningens mål.
• Att leda och organisera undervisningen.
• Att vara en viktig ledare för klassen och att ha helhetssyn kring eleverna och arbeta nära tillsammans med elevassistenter.
• Till att samarbeta nära och tillsammans med lärarkollegor och övriga professioner inom elevhälsan, kring både vardagsnära frågor i löpande undervisning samt i kollegialt och kollektivt utvecklingsarbete.

Uppdrag som förstelärare:
Du arbetar i Gottsunda anpassad grundskola men ingår även i ett förstelärarteam med de övriga 5 anpassade grundskolorna. Vi arbetar för att ha en likvärdighet och samarbete mellan alla skolor för att stärka kunskapsutvecklingen för alla elever inom anpassad grundskola. Det innebär att du utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet systematiskt och strukturerat bidrar till
• att utveckla och synliggöra undervisningen och elevernas lärande och studieresultat
• att arbeta för hela skolans och alla elevers utveckling
• skapar en trygg lärandemiljö och en tro på alla elevers förmåga att lära
• kunskapsutveckling för egen del, kollegors samt för professionen som helhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarlegitimation mot de yngre åldrarna och gärna utbildning som speciallärare. Du har behörighet och erfarenhet av att ha undervisat elever med behov av särskilt stöd och extra anpassningar i de teoretiska ämnena. Som förstelärare behöver du ha minst 4 års dokumenterad erfarenhet inom skolväsendet. Du behöver även ha bedömts som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen och ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Utöver detta behöver du även ha ett starkt intresse för att utveckla undervisningen i anpassad grundskola.

Det är ett krav att kunna undervisa elever med IF och andra diagnoser. Du behöver även ha kunskap om extra anpassningar, särskilt stöd och om tillgängliga lärmiljöer. Meriterande om har kunskap om språkutvecklande undervisning.

Som person är du flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rektor Cia Hagman, 018-727 49 18

Facklig företrädare:
Sveriges lärare, Elisa Eriksson, 018- 727 81 00

Har du frågor gällande registrering av din ansökan är du välkommen att höra av dig till kontaktcenter 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: 2024-08-12 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet